Noi articole în numărul tematic „Religions”

În cadrul numărului tematic al revistei Religions dedicat temei proiectului nostru de cercetare au fost publicate noi articole.Materialele privesc diferiți gânditori mistici atât din spectrul creștin, cât și din cel musulman.

Dr. Adnane Mokrani (teolog musulman de origine italo-tunisiană, profesor la mai multe universități pontificale din Roma sau Palermo) a aprofundat posibila prezență a noțiunii teologice a crucii în gândirea mistică a lui Rumi.

 

Textul Dr. Bogdan Tătaru-Cazaban (cercetător în cadrul Institutului de Istorie a Religiilor, Ambasador al României pe lângă Sf. Scaun și Ordinul Militar Suveran de Malta între 2010-2016) oferă o analiză a conceptului de alteritate în viziunea lui André Scrima. (Despre André Scrima în cadrul proiectului nostru a scris și Dr. Iulian Dancă).

 

Materialul Prof. Dr. Stefan Tobler, directorul proiectului nostru de cercetare, oferă o analiză teologică a unei scrieri încă nepublicate a gânditoarei mistice Chiara Lubich (1920-2008), fondatoarea Mișcării Focolare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *